img

Elragadó játék- és amiibo-felhozatallal indítja a nyarat a Nintendo

A Nintendo legújabb tavaszi és nyári katalógusából kiderült, hogy ha eddig nem tettük volna, idén már igazán megéri beruházni egy 3DS-re vagy egy Wii U-ra, lévén mindkét konzolra elképesztő mennyiségű és minőségű exkluzív videojáték érhető el.

Elegendő csak átfutni a Wii U aktuális felhozatalát, ahol az olyan sikerjátékok, mint az online lövöldék megreformálását megvalósító Splatoon mellett a legnagyobb klasszikusok aktuális részeit találhatjuk. Legyen szó akár a legendás Nintendo karaktereket hatalmas bunyókban összeeresztő Super Smash Bros-ről, a Zelda-sorozat mellékszálaként elkészült Hyrule Warriors-ról, a vad űrharcokat garantáló Star Fox Zero-ról, vagy a pályaépítésre és nosztalgiázásra fókuszáló Super Mario Maker-ről, segítségükkel garantáltan azt érezhetjük majd, hogy most igazán jó Wii U-tulajnak lenni.

Azért nyilvánvalóan a Nintendo 3DS rajongóinak sincs okuk panaszra, hiszen a kis hordozható konzolra is óriási a kínálat jelenleg! Az aktuális címek közül kiemelendő az egykoron Wii-n debütált Xenoblade Chronicles 3D szerepjáték, a klasszikus platformerek hangulatát idéző Shovel Knight és Kirby Planet Robobot, de a vad akciók szerelmesei a Hyrule Warriors Legends-ben sem csalódnak majd.

A Nintendo mindemellett egyre nagyobb hangsúlyt fordít az amiibo figurákra is, ezáltal mindkét konzolhoz többtucatnyi ilyen kis szobrocskát érhetünk el, amelyek nem csak a polcon mutatnak nagyon jól, hanem mindemellett rengeteg extra tartalmat oldhatunk fel velük Wii U-ra és 3DS-re is, méghozzá egyetlen érintés segítségével. Az egyes figurák így hol újabb karakterekkel, pályákkal vagy játékmódokkal, hol kisebb bővítményekkel szolgálnak majd, ezáltal például ruhákkal, fegyverekkel vagy speciális képességekkel.

Amennyiben további részletek érdekelnek az amiibokkal kapcsolatban, böngészd át a Nintendo hivatalos katalógusait (kattints a képrekre a megtekintéshez):További tartalom betöltése.